Tipy na dárek pro koňáka

Dárečky pro koňáky

Rok se s rokem sešel a máme tady očekávané Vánoce. S tím přichází i věčné rozhodování, co komu pořídíme. Abychom Vám pomohli s vánoční horečkou, připravili jsme si pro Vás pár tipů pro jezdce i koně. Věříme, že si vyberete podle představ a uděláte tak radost Vašemu příteli od koní.

 

Tipy na dárek pro jezdce

Jako první se zastavíme u oblečení. Venku začíná být pořádná zima. Jezdec určitě ocení jezdecké rukavice. Výběr máme široký, ale vzhledem k ročnímu období a brzké tmě doporučuji jezdecké zimní rukavice reflexní. Rukavice jsou velmi příjemné a teplé a reflexní prvky jsou pro nás velkým bonusem.

15395_rukavice-zimni-gloves

Kdo je v zimě věčný zmrzlík, tak ocení teplé podkolenky. Máme tady bez zateplení podkolenky ELT. Velmi teplé zimní podkolenky Heat Holders Lite, které opravdu zahřejí a pro opravdové zmrzlíky máme super teplé Heat Holders v dámském i pánském provedení. A ty jsou opravdu vynikající.

15299_podklenkyhh-srdicka

Aby naše uši byli v teple, tak se podíváme na čepice. Na ježdění se bude hodit čepice pod přilbu nebo kukla pod přilbu Litex. Na běžné nošení bude hezká čepice s bambulí. A krk nám zahřeje nákrčník Heat Holders.

Aktivnějším jezdcům se bude hodit termoprádlo. Legíny Litex for Riders jsou dlouhé, zateplené a nesráží se. Používají se jako první vrstva oblečení. Rolák dámský Litex for Riders který má super tepelné vlastnosti a také se používá jako první vrstva oblečení. Podkolenky jezdecké Acavallo thermo mají zesílenou chodidlovou a kotníkovou část pro lepší komfort nošení v jezdeckých botách.

Každého z nás občas potrápí klouby zejména v zimě. Můžeme doporučit osvědčený kloubní přípravek Aktivní zvíře Geloren HA. Tady už je jen na Vás jaké balení zvolíte. Nejprodávanější je však Geloren HA 1350 g. Geloren má třešňovou příchuť a jsou to želatinové kostičky.

 9774_aktivni-zvire-geloren-ha-1350g--90ks

Koňák, který vlastní koně a má je ustájené doma, tak velmi ocení místovací sadu. Skvělá vychytávka do stáje. U nás najdete Mistboy a kdo má rád barvičky, tak je k dostání ve čtyřech barvách.

Teď se podíváme na rozsáhlou kategorii a to jsou dárkové předměty. V tomhle zimní počasí přijde vhod hrníček s jednorožcem, který naplníte vaším oblíbeným čajem. K čaji samozřejmě patří kniha. Na výběr máme ze tří. Kniha Táňa: jak se rodí jezdkyně, V harmonii s koněm – Ray Hunt a Pravá jednota od Toma Dorrance. Malým jezdkyním udělá radost plyšový koník nebo puzzle s motivem koně.  Na péči o vlasy tady máme  koňský šampon a kondicionér Herbal Essentials, mimochodem – krásně voní. Nejen do domácnosti, ale i do stáje se hodí věšák s motivem koně, a aby se Vám každý ohlásil, tak tady máme krásný zvon litinový s koněm.

10899_v-harmonii-s-konem--ray-hunt

Pokud jste si nic nevybrali tak nezoufejte. Máme tady pro Vás dárkové poukázky. Cenu si můžete zvolit podle sebe. Nejmenší hodnota poukázky je 200,- Kč.

 

Tipy na dárky pro koně

Čím uděláte radost opravdu každému, je set ohlávka + vodítko. Ohlávky jsou v krásných barvách, vybrat si můžete podloženou fleecem nebo měkoučkým beránkem.

15000-2_ohlavka-indiana-modra

Krásné čelenky k uzdečkám také potěší. Například čelenka tvarovaná s kamínky nebo čelenka s kamínky Romance ve čtyřech barvičkách a čelenka Star s kamínky do tvaru V . Při ježdění v nepříznivém počasí přijde vhod nepromokavá bederka Kentaur a například do haly fleesová bederka Waldhausen. Aby nebyla zima i jezdcům, máme beránkové potahy na posedlí. Pro anglické jezdce beránek na posedlí anglický a pro westernové jezdce beránek na posedlí westernový.

Čistěním určitě taky potěšíte, protože toho není nikdy dost. S blátem si hravě poradí hřbílko kovové nebo kartáč Wonderbrush. Na odstranění prachu jsou dobré jemné kartáče, například kartáč přírodní Kentaur a kartáč dělený jemný. Oba dva kartáče jsou velmi oblíbené. Kartáč na hřívu a ocas s kulatou hlavou a pogumovanou rukojetí patří mezi své oblíbence. Na kopýtka máme mnoho háčků, mohu Vám však doporučit háček na kopyta od FairPlay, který má kartáček a pogumovanou rukojeť pro lepší uchopení do ruky. Pro malé koňáky tady máme krásnou dětskou sadu na čistění v plastovém batůžku, který obsahuje: masážní hřbílko, kartáč, kopytní háček, stěrku na vodu, hřebínek a houbu. Je v dostání v růžové a modré barvě.

6717_sada-ruozva

Aby bylo čištění pohromadě, je lepší ho někam umístit. Někdo ocení tašku na čistění od HKM se šesti kapsami s popruhem přes rameno, který má i uši pro přenášení. Nebo box na čištění Waldhausen. Velký a prostorný box, který má dvě sestavitelné přepážky uvnitř, vyjímatelná polička na drobnosti a samolepicí písmena a čísla pro nalepení jména  na box. Box je k dostání v devíti barvách. 

Koně, kterého trápí klouby, potěší výše zmiňovaný oblíbený přípravek Aktivní zvíře Geloren HA 1350 g. Tohle balení bude mít Váš koňský parťák na měsíc. Geloren má třešňovou příchuť a jsou to želatinové kostičky. Pokud koník nebude chtít želatinové kostičky tak nezoufejte. Kostičky se například dají rozpustit v teplé vodě a přidat do krmení.

Pokud koníka trápí kašel, můžeme doporučit Bylinnou směs Leovet Herbal Feed 800 g. Bylinky krásně voní, a pokud trápí kašel i Vás, můžete si udělat šálek z těchto bylinek.

Každopádně nic nezkazíte, když věnujete vitamíny a minerály. Výběr je široký, tak bych doporučila se optat – co by koník zrovna potřeboval. Ale pokud se nechcete vyptávat, protože to má být pod stromečkem překvapení, mohu doporučit Fitmin Multi nebo Fitmin Céčko, které jsou určeny pro všechny kategorie koní.

8421_fitmin-horse-multi-plus-g

Pokud chcete koníkům jen tak přilepšit, tak můžete pořídit pamlsky a nebo skvělou pochoutku Likit treat bar 90 g. Tyčinka je skvělá pochoutka, kterou můžete mít stále v kapse a ulamovat podle potřeby jako čokoládu. Je k dostání v příchutích: mrkev, banán a jablko. U pamlsků jsou velmi oblíbené pochoutky pro koně 1 kg s znovu uzavíratelným obalem a v šesti příchutích, nebo rovnou  velké balení pamlsky Pfiff 3 kg ve čtyřech příchutích. Další oblíbenou pochoutkou jsou Kroketky. Malé balení (500 g) má tři příchutě: Mrkvové, Medové a Jablečné. Stejně tak jako velké balení po 1 Kg.

Péče o srst a hřívu. Pro pořádnou koupel je dobrý šampon Farnam Vetrolin Bath nebo krásně voňavý Leovet Wash Shampoo.

Pokud jste si přeci jen nic nevybrali, máme tady pro Vás dárkové poukázky. Cenu si můžete zvolit podle sebe. Nejmenší hodnota poukázky je 200,- Kč.

 

Ať už si z naší nabídky vyberete či nikoli, přejeme Vám krásné Vánoce v kruhu těch které milujete a kteří milují Vás...

Veselé Vánoce!